Het Polderpad verbindt bekende Rotterdamse stadsparken (Kralingse Bos, Hoge / Lage Bergse Bos en het groen langs de Rotte) met de weidse polders van Midden-Delfland. Fiets bij de Schie de hoge Kandelaarbrug over, en je bent in Midden-Delfland.

Foto: Rob Doolaard
Foto: Rob Doolaard

In dit ‘Central Park’ van de Randstad -tussen Rotterdam, Delft en Den Haag- beschermt Natuurmonumenten diverse eeuwenoude natuurgebieden, waaronder enkele eendenkooien.

Alles over de natuur in Midden-Delfland vind je op de website van Natuurmonumenten. Ook bevat deze website fraaie routes in en om de natuurgebieden en tips voor OERRR en andere activiteiten en evenementen van Natuurmonumenten.

De gebieden van Natuurmonumenten in Midden-Delfland liggen middenin weidse polders, met koeien, molens en historische dorpjes. Alles wat boeren, groenbeheerders, horeca-ondernemers en anderen te bieden hebben voor de recreant is overzichtelijk samengebracht op: www.hofvandelfland.nl. Met een activiteitenkalender, routes en adressen (ontspannen & genieten, lekker eten & koken, cursussen & workshops, ambacht & cultuur, overnachten, streekproducten, sport & avontuur).

Lekker wandelen, fietsen, skaten of kanovaren? Dat kan via knooppunten, ook in Midden-Delfland. Kijk voor een compleet en actueel overzicht van routenetwerken in Zuid-Holland of het plannen van een route op www.heerlijkbuiten.nl/routes.

Foto: Martin van Lokven
Foto: Martin van Lokven

Groen ten zuiden van Rotterdam

Waar je ook woont in Rotterdam, altijd is mooi platteland binnen handbereik. Ten zuiden van de stad ligt IJsselmonde, met zijn akkers en ruige wildernis langs de rivier. Aan de oostkant strekt de Krimpenerwaard zich uit. Kijk op RBuiten voor een compleet overzicht van groene recreatiemogelijkheden rond jouw stad. Rbuiten is een initiatief van de natuur- en groenbeheerders in de regio (Staatsbosbeheer, Groenservice Zuid-Holland en Natuurmonumenten), in samenwerking met gemeente Rotterdam.