Rien_Vroegindeweij-chris_Vemer

Een gloednieuw fietspad van de Rotte naar de Schie. Dwars door de polder. Dichtbij de stad en toch ver weg van het autoverkeer. Dat is het Polderpad.

Middenin de polders waan je je in een andere wereld. Hier ervaar je de grote ruimte en beleef je de historie van het landschap. Je ziet vogels en vee, boerderijen met monumentale bomen, hoge vaarten, dijken en gemalen. Met op de achtergrond steeds de skylines van Rotterdam en Delft.

Samen met radiojournalist Chris Vemer van Radio Rijnmond hebben we de mooiste verhalen uit de polder voor je verzameld. Om thuis te beluisteren, of juist onderweg.

Beleef de polders aan de rand van Rotterdam!

Het Polderpad is een initiatief van gemeenten Rotterdam en Lansingerland en Provincie Zuid-Holland. In de polders rondom het nieuwe fietspad hebben rijk, provincie en gemeenten geïnvesteerd in natuur en recreatie. Het nieuwe groengebied ‘Van Rotte tot Schie’ grenst aan drukbezochte parken als Lage Bergse Bos en Kralingse Bos. Het Polderpad verbindt al deze bossen, parken en polders met elkaar. Na jaren inzet van boeren, boswachters, gemeenten en vrijwilligers is het werk klaar en kun je de polders via het Polderpad optimaal beleven!

Catherine Visser van het Rotterdamse bureau DaF Architecten werkte aan ontwerp en uitvoering van beleveniselementen langs het Polderpad. Zoals speelvelden, uitzichtpunten, meubilair, entrees en nog veel meer.

Catherine Visser vertelt: “Wat we hebben geprobeerd te doen is: dóórdringen in het gebied. De schoonheid en de betekenis van dit landschap doorgronden en begrijpen. Want elke sloot, vogel, elk geriefbosje, vervallen hek, schuur en boerenerf heeft ons een verhaal te vertellen.”

Klik hier voor een kaart met een impressie van wat er allemaal te beleven is op en rond het Polderpad.

Noordrand Magazine

Ieder jaar valt het Noordrand Magazine bij buren op de mat. Heb je deze niet ontvangen?

Lees het magazine 2021

Lees het magazine 2022

Wat kun je er doen?

Klik op de icoontjes op de kaart om te zien wat je nu al kunt doen langs Het Polderpad of ga naar de homepage om te zien wat er te beleven valt.