De inwoners van Lansingerland en Rotterdam krijgen er een mooi nieuw groengebied bij om lekker te wandelen of te fietsen: de Zuidpolder! Dit natuur- en recreatiegebied is vanaf 22 september open voor het publiek en dat wordt gevierd met een natuurfeest waarbij je lekker de hele middag buiten kunt zijn. Je bent van harte welkom!

Neem een duik in Ernst’s Onderwaterwereld, doe mee met de ‘Burgemeester van Buiten’ met zijn BeleefBuiten atelier of kijk hoe vier levensgrote insecten door het gras kruipen. Wil je zelf proberen schapen te drijven? Probeer het maar op Belevenisboerderij Schieveen, stadsherder Martin helpt je op weg.

Tips voor je tuin van de boswachter!

Wil je tips om insectvriendelijk te tuinieren? Boswachter Maurice helpt je op weg. En ben je benieuwd naar alle plannen voor nieuwe natuur in de omliggende polders? Medewerkers van projectbureau Noordrand Rotterdam staan voor je klaar om vragen te beantwoorden. Ook geven ze rondleidingen door de Zuidpolder.

Tijdens het natuurfeest zijn er allerlei activiteiten georganiseerd in het natuur- en recreatiegebied Zuidpolder en jij bent van harte welkom! Het natuurfeest is gratis toegankelijk en er is van alles te doen voor het hele gezin.

Meer weten over natuur- en recreatiegebied Zuidpolder? Kijk op www.rotterdam.nl/zuidpolder

Praktische informatie

  • De parkeermogelijkheden zijn beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets of lopend. Anders kan parkeren gratis bij metrostation Rodenrijs
  • De Zuidpolder ligt tussen metro Rodenrijs en Oude Bovendijk. Tussen de Melkschuur en de Belevenisboerderij.